Elektroitalia

Mirëserdhe!

Si Të Zgjidhni Një Frigorifer Të Ri

1. Merrni parasysh hapësirën dhe strukturën e kuzhinës përpara se të blini një frigorifer të ri

Frigoriferi duhet të përdorë mirë hapësirën e kuzhinës. Përpara blerjes, matni vendin për të marrë përmasa të sakta për frigoriferin tuaj të ri. Sigurohuni që të keni në dorë informacionin e mëposhtëm:

 • Matjet e gjerësisë, lartësisë dhe thellësisë së hapësirës ku do të vendosni frigoriferin tuaj të ri.
 • Sasia e hapësirës që nevojitet për të hapur dyert dhe sirtarët e frigoriferit me lehtësi.
 • Largësia nga frigoriferi në ishujt e kuzhinës aty pranë.

Ju gjithashtu do të dëshironi të konsideroni nëse dëshironi një frigorifer me thellësi standarde ose me thellësi të kundërt. Frigoriferët me thellësi standarde qëndrojnë më tej përpara sporteleve tuaja, ndërsa opsionet e thellësisë së kundërt në çdo stil qëndrojnë praktikisht në të njëjtin nivel.

2. Zgjidhni stilin dhe konfigurimin tuaj të frigoriferit

Organizoni dhe ruani ushqimet tuaja të preferuar të freskët dhe të ngrirë ashtu si ju pëlqejnë me stilin dhe konfigurimin e duhur të frigoriferit për familjen tuaj. Mësoni më shumë rreth frigoriferëve me dyer franceze të stilit të qilarit, frigoriferëve të shkëlqyeshëm krah për krah, frigoriferëve klasikë të ngrirësit lart ose poshtë ose modeleve të specializuara të frigoriferëve nën banak për të gjetur përshtatjen e duhur.

Frigoriferë me Dyer Franceze

Frigoriferët e dyerve franceze vendosin ushqime në frigorifer në nivelin e syve dhe artikujt e ngrirësit më poshtë. Dizajni standard i dyerve franceze përmban dy dyer që hapen në një ndarje të vetme frigoriferike në pjesën e sipërme, plus një sirtar më të thellë frigoriferi në fund.

Nëse keni një familje të zënë ose fëmijë, merrni parasysh opsionet me dyer shtesë që ju japin sirtarë të jashtëm të aksesueshëm. Snacks ruhen aty ku mund t’i arrini pa hapur dyert kryesore.

Frigoriferët me dyer franceze janë një zgjedhje e nivelit më të lartë sepse zakonisht kanë më shumë veçori. Frigoriferët me dyer franceze shpesh ofrojnë:

 • Shpërndarës uji, akullbërës të vetëm dhe të dyfishtë dhe ftohje të dyfishtë.
 • Magazinim i specializuar si sirtarë të personalizueshëm, rafte me rrëshqitje për artikujt më të gjatë dhe ruajtje e organizuar në frigorifer.
 • Hapësirë e bollshme për sende më të gjera si pjata dhe kuti picash.
 • Lëkundje e krahasueshme e derës me një krah për krah me të njëjtën gjerësi.

Frigoriferë krah për krah me gjeresi 90

Frigoriferët krah për krah me gjeresi 90 vendosin frigoriferin në të majtë dhe frigoriferin në të djathtë. Me akses të lehtë në të dyja anët dhe një përzgjedhje të të njëjtave veçori të disponueshme në frigoriferët me dyer franceze, karakteristikat e këtij klasiki përfshijnë:

 • Karakteristika të performancës si kristalet e kontrolluara nga lagështia për të krijuar mjedise ideale të frutave dhe perimeve.
 • Magazinim i specializuar si kanaçe për organizimin e sodës.
 • Kapacitet i bollshëm i përdorshëm.
 • Prodhues akulli që kursen hapësirë dhe ujë në derën e ngrirësit.
 • Shpesh më pak dhomë rrotulluese e dyerve sesa modelet e ngrirjes së sipërme me të njëjtën gjerësi.

Frigoriferë me ngrirje të sipërme dhe të poshtme

Frigoriferët e ngrirësit të sipërm kanë ngrirësin sipër dhe një frigorifer me një derë në fund, duke e bërë më të lehtë aksesin në ngrirës.

Frigoriferët me frigorifer në fund kanë një frigorifer me një derë sipër dhe një sirtar ngrirës më të thellë poshtë. Ndarja e frigoriferit është më e aksesueshme në këto modele.

Të dy modelet e ngrirësit të sipërm dhe të poshtëm priren të jenë më të lehta për sa i përket veçorive dhe më të vogla në madhësi se modelet franceze me dyer dhe krah për krah. Ato mund të jenë të përshtatshme nëse vlerësoni:

 • Gjerësia më e hollë për hapësira të vogla, me kapacitet të mirë për madhësinë.
 • Vendosja në hapësira pa lidhje uji, pasi shpërndarësit e akullit dhe ujit janë më pak të zakonshëm.

Frigorifer nën banak

Frigoriferët nën banak janë një opsion popullor për ruajtjen e ushqimeve dhe pijeve. Ato janë shpesh të disponueshme me dyer të kthyeshme, zona të kontrolluara nga temperatura dhe rafte rezistente ndaj derdhjeve.

Qendrat e pijeve dhe verërave janë frigoriferë nën sportel të krijuar për të ruajtur verën dhe birrën artizanale në temperatura ideale. Ato mund të funksionojnë edhe si frigorifer dytësor për sode dhe ujë.

3. Merrni parasysh kapacitetin e frigoriferit dhe opsionet e ruajtjes

Kur jeni duke blerë një frigorifer, shikoni kapacitetin, për të krahasuar madhësinë totale. Gjatë blerjeve, duhet të keni parasysh:

 • Sa shumë ju sillni në shtëpi nga dyqani ushqimor dhe sa njerëz janë në familjen tuaj, kjo do t’ju ndihmojë të përcaktoni masen e nevojshme.
 • Qasja e shpejtë te të preferuarat dhe kush duhet t’i arrijë ato – sirtarët e jashtëm ose zonat e ruajtjes në brendësi të derës ju lejojnë të ruani ushqimet aty ku janë të lehta për t’u arritur.
 • Pavarësisht nëse keni nevojë të ruani sende ekstra të larta ose pjata të mëdha – disa stile si dera franceze dhe krah për krah zakonisht kanë zgjidhje të specializuara ruajtjeje si raftet rrëshqitëse dhe tabaka të gjera.
 • Pavarësisht nëse keni nevojë për një frigorifer me kapacitet standard me rreth 20 metra kub, ose një frigorifer me kapacitet të madh me hapësirë deri në rreth 30 metra kub. Nëse keni hapësirë të kufizuar ose një familje të vogël, kapacitetet e frigoriferëve me hapësirë të vogël zakonisht shkojnë nga rreth 11 deri në 18 metra kub. Nëse jeni duke kërkuar për dimensione mini-frigorifer, ato zakonisht shkojnë rreth 4 deri në 5 metra kub.
 • Nëse shpesh keni nevojë për hapësirë për blerje me shumicë në ngrirës ose hapësirë shtesë për ruajtjen e ushqimeve të freskëta – përzgjedhja jonë e gjerë e ngrirësve në gjoks dhe të drejtë, shpesh shndërrohet në frigorifer kur ndryshojnë nevojat tuaja për ruajtje dhe gjithashtu përmban shporta rrëshqitëse në 3 nivele magazinimi për ta mbajtur ushqimin të dukshëm dhe të lehtë për të hyrë.

4. Kërkoni veçoritë e frigoriferit që do të përdorni

Para se të blini një frigorifer, mendoni për veçoritë që do të përdorni më shumë. Këtu janë disa veçori të frigoriferit për t’u marrë parasysh:

 • Shpërndarëse akulli dhe uji.
 • Magazinim i specializuar si raftet Infinity Slide për të akomoduar sende të gjata, Organizimi i ngrirësit me nivele dhe kosha të dyerve të rregullueshme me gallon për fleksibilitetin e ngarkimit dhe ruajtjen e pijeve si birra, sode dhe lëngje.
 • Karakteristikat e performancës si Ftohja e dyfishtë, në të cilën sistemet e dedikuara të ftohjes sigurohen që ushqimi i freskët dhe i ngrirë të ruhet në mjedisin e duhur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *