Elektroitalia

Mirëserdhe!

Si Te Perdorim Nje Lavatrice?

Pavarësisht nëse keni një lavatrice të re dhe kërkoni udhëzime për proceset e reja qe sapo po filloni vetë dhe dëshironi ndihmë për të lare rrobat. Ne ju kemi dhe zgjidhje per gjithcka që ju duhet të dini nga mënyra se si të renditni veshjet tuaja për të zgjedhur proceset e duhura të larjes për veshjet tuaja dhe më shumë.

Hapi i Pare: Renditja dhe trajtimi i njollave

Krijoni grumbuj të veçantë për të renditur rrobat tuaja. Kontrolloni të gjithë xhepat ndërsa ndani gjërat dhe mbyllni zinxhirët. Lini mënjanë çdo send që ka pëlhura unike ose duken veçanërisht të ndjeshme. Lexoni udhëzimet e kujdesit në ato etiketa dhe krijoni grumbuj të veçantë për veshje unike. Në përgjithësi, do të dëshironi grumbuj të veçantë për:

Të bardha – Çdo bluzë krejt e bardhë, çorape të bardha, të brendshme të bardha, etj.

Te lehtat – Këtu përfshihen këmisha të bardha me modele mbi to, të brendshme të bardha me ndonjë imazh mbi to, çorape të bardha me vija ose logo, dhe çdo gjë ngjyrë kafe ose të bardhë.

Me ngjyra – Çdo gjë ngjyrë kafe, e kuqe e ndezur, vjollcë ose veçanërisht e gjallë. Ju mund të hidhni xhinse në këtë grumbull nëse nuk janë të zeza ose të nxirë.

Te erretat – Të gjitha rrobat tuaja të zeza. Përfshini çdo gjë ngjyrë e erret, kafe, vjollcë të errët ose ngjyrë kafe.

Trajtoni paraprakisht çdo njollë (opsionale).

 Nëse keni ndonjë njollë që dëshironi të hiqni qafe, përdorni një produkt për heqjen e njollave përpara se ta lani atë (çdo pastrues enzimë) do të funksionojë. Ndiqni udhëzimet në produkt për të trajtuar njollat. Pasi një njollë është tharë në një tharëse, është jashtëzakonisht e vështirë të hiqet. Kjo është arsyeja pse ju dëshironi të trajtoni njollat përpara se të lani rrobat.

Hapi i Dyte: Perdorimi i Lavatrices

Vendosni detergjentin në shpërndarës. Në shumicën e lavatriceve, shpërndarësi ose futet në makinë poshtë kapakut, ose futet në një sirtar afër menteshës së derës. Hapni shpërndarësin dhe gjeni vijën e mbushjes. Shtoni mjaftueshëm detergjent për të arritur pak më poshtë vijës së mbushjes.

  • Shtimi i më shumë detergjentit nuk i bën rrobat tuaja më të pastra. Në fakt ndodh e kundërta. Sapuni i tepërt bllokohet në pëlhurë dhe e bën më të vështirë që uji të rrjedhë nëpër rroba.
  • Nëse keni ndarje të veçanta për to, mund të shtoni zbutës pëlhure, ndriçues pëlhure ose pastrues ngjyrash nëse dëshironi. Megjithatë, thjesht kini parasysh se këto produkte janë përgjithësisht të këqija për shëndetin e rrobave tuaja në planin afatgjatë.

Shtypni butonin e energjisë për të ndezur lavatricen. Lavatricet fiken automatikisht nëse lihen të ndezura për një kohë të gjatë për të ruajtur energjinë. Shtypni butonin e ndezjes dhe duhet të dëgjoni një zhurmë të ndezur ndërsa dritat ndriçojnë në panelin e kontrollit.

Rrotulloni çelësin për të vendosur llojin e ciklit të larjes që dëshironi të kryeni. Nëse keni vetëm një numërues në pultin tuaj, shtypni së pari butonin “program” ose “P”. Kjo i bën të ditur makinës që dëshironi të zgjidhni një cikël. Nëse keni numërues të shumëfishtë (siç është me shumicën e modeleve), cikli i larjes vendoset në numrin më të madh (zakonisht në mes).

Normale – Kjo është për pëlhura të përgjithshme. Pambuku, liri dhe rrobat e përziera janë të gjitha të mira për këtë ngarkesë.

Larja e Ftohtë – Ky është i njëjtë me ciklin normal, por me ujë të ftohtë nga rubineti. Kjo është ideale nëse doni të minimizoni tkurrjen.

Ngjyrat/Të bardhat/peshqirët/Xhinset — Këto cikle shfaqen vetëm në modele të caktuara. Ato janë të dizajnuara për atë që duken sikur janë.

Te Perditshmet — Ngarkesa e rastësishme është më e shkurtër dhe përdor më pak agjitacion. Është ideale nëse thjesht po lani pizhame ose diçka që nuk është bërë vërtet pis.

Larje e shpejtë – Kjo është veçanërisht për ngarkesa të vogla kur jeni me nxitim.

Te njomurat – Cikli i njomjes në fakt nuk do të njomet vetëm rrobat. Njome rrobat dhe më pas kryen një cikël normal. Është një opsion solid nëse keni rroba shumë të ndyra, por nuk doni të shtoni agjitacion.

Carcafet– Kjo është për xhaketa, çarçafë dhe batanijet. Ky cikël përdor më shumë ujë dhe mbushet plotësisht përpara se të trazojë ndonjë gjë.

Larje e rende dhe me shum uje – Kjo është për veshje jashtëzakonisht të pista, si njollat e vajit, baltën e ngjeshur ose papastërtitë e tepërta.

Kullimi dhe Centrifuga– Ky është një cikël shtesë që mund ta kryeni nëse doni të ajrosni rrobat kur të keni mbaruar. Tamburi do të rrotullohet pa ujë në të për të shtrydhur lagështinë e tepërt.

Pastrimi i Lavatrices – Do te thotë në mënyrë eksplicite ta bëni këtë pas çdo 30 ngarkimesh. Vendosni një tabletë pastrues ose zbardhues klori në kazan dhe drejtojeni këtë cikël për të pastruar makinën.

Zgjidhni cilësimin e temperaturës për ujin. Në varësi të cilësimeve specifike të larjes dhe modelit tuaj, mund të mos jeni në gjendje ta bëni këtë. Nëse mund të vendosni temperaturën, zgjidhni cilindo opsion që ju duket më i përshtatshëm për ngarkimin tuaj. Në lavatrice, këto janë opsionet tuaja:

E nxehtë – Ideale për veshje jashtëzakonisht të pista kur nuk shqetësoheni për tkurrjen. Nuk duhet ta përdorni shumë shpesh këtë cilësim. Uji i nxehtë gjithashtu do të lajë ngjyrat me kalimin e kohës.

I ngrohtë — Uji i ngrohtë është ideal për çarçafët, peshqirët dhe të brendshmet. Çdo gjë që ekspozohet ndaj shumë djersës ose lëngjeve trupore.

Ftohtë – Nëse dëshironi një terren të mirë ndërmjet pastrimit efikas dhe konsumimit minimal të rrobave tuaja, ambienti i ftohtë është ideal.

Ftohtë – Një tjetër opsion i mirë i mesëm nëse nuk doni të ushtroni presion mbi rrobat tuaja.

Uje Ambjenti — Uje Ambjenti është në të vërtetë e përshtatshme për shumicën e ngarkesave të rrobave. Është efikas në energji dhe nuk do të dëmtojë veshjet tuaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *