Elektroitalia

Mirëserdhe!

Pse Frigorifer Bën Zhurmë?

Frigoriferët dhe ngrirësit lëshojnë një sërë tingujsh normalë të funksionimit, por mund të mos i keni dëgjuar të gjithë më parë. Këto tinguj mund të vijnë nga prapa frigoriferit, brenda frigoriferit ose ndarjes së ngrirësit ose nga prodhuesi i akullit. Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth asaj që mund të dëgjoni nga frigoriferi juaj.

Pse vibron frigoriferi im?

Një tingull vibrues mund të nënkuptojë se frigoriferi juaj nuk është i qëndrueshëm. Hiqeni grilën e bazës nga fundi i frigoriferit dhe rregulloni vidat e nivelimit në mënyrë që frigoriferi të jetë jashtë dyshemesë dhe në nivel.

Pse po gumëzhin frigoriferi im?

Zhurmë është një tingull normal që mund të ndodhë kur kompresori i frigoriferit ose freskuset po rregullohen për të optimizuar performancën. Nëse kjo bëhet një zhurmë e madhe e frigoriferit, kontaktoni një teknik të certifikuar për të përcaktuar nëse ka ndonjë problem.

Pse frigoriferi im bën një zhurmë fërshëllimë?

Ju mund të dëgjoni një zhurmë fërshëllimë kur ftohësi rrjedh nëpër sistemin e ftohjes,  kjo është normale dhe nuk ka asgjë për t’u shqetësuar.

Pse frigoriferi im bën një zhurmë gurgullimë ose zhurmë qe pikon?

Zhurmat e gurgullimit ose pikimit janë përgjithësisht tinguj normalë të frigoriferit që mund të ndodhin kur akulli shkrihet gjatë ciklit të shkrirjes dhe uji derdhet në tiganin e shkarkimit. Nëse vëreni derdhje uji nga frigoriferi juaj së bashku me zhurmën që pikon, kontaktoni një teknik të certifikuar, pasi mund të tregojë një rrjedhje.

Pse po zhurmon apo pulson frigoriferi im?

Mund të dëgjoni një zhurmë ose tingull pulsues nëse akullbërësi i frigoriferit tuaj nuk është i lidhur me furnizimin me ujë, por valvula e ujit është ende duke u hapur dhe mbyllur. Kontrolloni që prodhuesi i akullit të jetë i fikur nëse frigoriferi juaj nuk është i lidhur me ujësjellësin.

Pse frigoriferi im bën zhurmë si kërcitje?

Nëse frigoriferi juaj ka një akullbërës, mund të dëgjoni një kërcitje ose kërcitje ndërsa akulli nxirret nga kallëpi i akullbërësit dhe bie në kosh. Kjo është një zhurmë normale e frigoriferit.

Pse frigoriferi ose ngrirësi im bën zhurmë si të shpërthejë?

Një zhurmë kërcitëse është një tingull normal që bën frigoriferi kur muret e tij të brendshme tkurren dhe zgjerohen, gjë që mund të ndodhë kur ftohet për herë të parë ose shkrihet.

Pse zhurma e kompresorit tim të frigoriferit zgjat kaq gjatë?

Frigoriferët e rinj kanë një kompresor me efikasitet të lartë. Kjo pjesë e frigoriferit mund të funksionojë më gjatë se modelet e vjetra në mënyrë që të konsumojë vetëm energjinë e nevojshme për efikasitet optimal. Kjo është normale dhe mund ta dëgjoni gjithashtu nëse dhoma është e ngrohtë, sapo është shtuar shumë ushqim, ose nëse dyert hapen shpesh ose janë lënë aksidentalisht të hapura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *