Elektroitalia

Mirëserdhe!

Udhezuesi Me i Mir Per Temperaturen e Pjasterit

A e dini intervalin optimal të temperaturës që duhet të përdorni jo vetëm për të stiluar flokët tuaj, por për të mbrojtur flokët tuaj nga dëmtimet e panevojshme?

Llojet e ndryshme të flokëve kërkojnë temperatura të ndryshme në pjaster ose për kaçurrela për të siguruar që fijet tuaja t’i rezistojnë përdorimit të përditshëm.

Ndërsa stilisti juaj mund të rrisë temperaturën e pjasterit për të arritur rezultate të shpejta kur stilon shumë klientë gjatë gjithë ditës, zgjedhja e tyre e temperaturës mund të mos jetë më e mira për stilimin e përditshëm.

Këtu është udhëzuesi i temperaturës së pjasterit për të ndihmuar regjimin tuaj të stilimit të nxehtësisë duke filluar nga maja e spektrit të nxehtësisë.

210°C – 232°C

Koleksioni i pjasterave dhe kaçurrelave të markes Imetec nxehen deri në 232°C, perfekt për flokë shumë të trashë dhe kokëfortë që kërkojnë kohë dhe vëmendje shtesë gjatë lëmimit. Nëse mendoni se mjetet e stilimit të nxehtësisë rrallë bëjnë ndryshim kur bëni flokët tuaj (ose të klientit tuaj), kërkoni një linjë që ka një gamë më të lartë të temperaturës.

187°C – 210°C

Për flokë të trashë ose me teksturë, filloni duke e vendosur pjasterin në 180°C dhe ngrini temperaturën derisa të arrini rezultatet e dëshiruara. Sigurimi që keni një tharëse flokësh dhe furça cilësore do t’ju ndihmojë të vendosni themelin e pamjes suaj përpara stilimit të nxehtësisë me një hekur të sheshtë ose kaçurrela. 

176°C – 187°C

Nëse keni flokë natyralisht me onde, qëndroni brenda dritares 176°C – 187°C për përdorim të përditshëm për t’i mbajtur flokët të shëndetshëm. Përdorimi i një pjasteri me jone negative që mbyllin lagështinë do të ndihmojë në lëmimin e flokëve dhe do të krijojë një përfundim pa kërcim pa përdorur nxehtësi shtesë.

165°F – 176°C

Çfarë do të thotë flokë normalë? Nëse zbuloni se fillesat tuaja nuk janë shumë të imta, shumë të trashë, me onde ose të trasha – ju bini në këtë kategori. Kjo është baza e llojeve të flokëve dhe zakonisht sugjeron që flokët tuaj reagojnë mirë ndaj nxehtësisë pa pasur nevojë për temperatura më të larta.

121°C – 148°C

Po pyesni veten për temperaturën më të mirë të pjasterit për flokë të hollë? Flokët e brishtë dhe të hollë nuk duhet të kërkojnë aq shumë nxehtësi për të arritur një stil dhe rekomandohet të filloni në temperaturën më të ulët për të parë se çfarë funksionon dhe për të shmangur dëmtimin e mëtejshëm. Përdorimi i kujdesit për mbrojtjen termike të flokëve është i panegociueshëm kur operoni me fije të brishta.

< 70°C

Flokët sintetikë janë jashtëzakonisht të brishtë dhe nuk duhet të ekspozohen ndaj temperaturave mbi 70°C. Tregoni më shumë kujdes dhe filloni në skajin më të ulët të diapazonit të temperaturës së hekurit tuaj stilues përpara se të shkoni lart. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *