Elektroitalia

Mirëserdhe!

Si të Shkrini Shpejt Akullin Në Frigorifer Ngrires

Sa kohë ka kaluar që kur e keni shkrirë banakun ngrirësin tuaj? Është veçanërisht e rëndësishme për modelet më të vjetra të frigoriferëve dhe banakëve ngrirës, dhe ndërsa disa më të reja kanë opsione të shkrirjes automatike, është ende një ide e mirë ta mbani ngrirësin tuaj të pastër nga ngrica. Jo vetëm që mirëmbajtja e rregullt mund ta mbajë frigoriferin tuaj në performancën maksimale, por gjithashtu mund t’ju japë hapësirë për të ruajtur ushqimet tuaja të preferuara.

Pse ngrirësi im ngrin ngricën?

Sa herë që hapni ngrirësin, ajri i jashtëm hyn në ngrirës dhe lejon hyrjen e nxehtësisë dhe lagështisë. Kjo lagështi bëhet ngrica brenda pajisjes tuaj, e cila mund të krijohet me kalimin e kohës. Nëse ngrirësi juaj nuk ka opsionin e shkrirjes automatike, kjo ngricë mund të bëhet akull që mbulon vrimat e brendshme të ajrit dhe sensorët e temperaturës. Kjo mund të bëjë që ngrirësi juaj të punojë jashtë orarit, duke përkeqësuar grumbullimin e akullit. Edhe nëse ngrirësi juaj ka një veçori të shkrirjes automatike, mund të dëshironi ta shkrini nëse jeni duke lëvizur ose përmirësuar pajisjen tuaj.

Nëse duhet t’i jepni ngrirësit tuaj një shkrirje të plotë, por nuk dini si, mos u shqetësoni – udhëzuesi ynë do t’ju tregojë se si të shkrini ngrirësin duke përdorur teknika dhe sende të thjeshta që ndoshta i keni në shtëpi.

Sa shpesh duhet ta shkrij ngrirësin tim?

Duhet të synoni të shkrini ngrirësin tuaj të paktën një herë në vit ose më shpesh nëse ngrirësi juaj është i prirur ndaj grumbullimit të akullit. Ju gjithashtu duhet të shkrini ngrirësin nëse grumbullimi i akullit është më shumë se ¼ inç i trashë. Kontrolloni manualin për udhëzime specifike se si të shkrini ngrirësin tuaj.

Si të shkrihet një frigorifer

Shkrirja e ngrirësit nuk është një detyrë e vështirë, por do t’ju duhet të prisni që akulli të shkrihet në mënyrë që të përfundoni punën. Gjëja e parë që duhet të bëni është të përgatisni frigoriferin tuaj dhe të ruani siç duhet ushqimin tuaj.

Hapi 1. Fikni dhe shkarkoni ngrirësin

Së pari, hiqni ose fikni frigoriferin tuaj. Nëse keni një frigorifer të vogël, më të lëvizshëm, mund ta zhvendosni në garazh ose jashtë për ta bërë pastrimin më të lehtë. Më pas, hiqni të gjithë ushqimin nga ngrirësi juaj dhe vendoseni në ftohës që të mos shkrihet.

Hapi 2. Kuptoni se ku do të shkojë uji

Vendosni peshqirë ose veshje plastike në dysheme përpara frigoriferit tuaj. Ju gjithashtu mund të mbushni raftet e poshtme me lecka ose peshqir të vjetër plazhi për të thithur më shumë lagështi. Disa ngrirës kanë një zorrë kullimi për të ndihmuar në heqjen e ujit. Nëse ngrirësi juaj ka një të tillë, vendoseni fundin në një legen ose kovë të ulët. Për të ndihmuar me kullimin, mund të vendosni me kujdes shiritat nën këmbët e përparme të ngrirësit tuaj për ta kthyer atë në drejtim të zorrës së kullimit.

Hapi 3. Lëreni akullin të shkrihet

Mënyra më e lehtë për të shkrirë një ngrirës është thjesht ta lini akullin të shkrihet vetë. Pasi ta shkëputni pajisjen nga priza, lëreni derën hapur dhe prisni që akulli të shkrihet vetë. Nëse dëshironi të përshpejtoni procesin e shkrirjes, mund të vendosni një ventilator pranë ngrirësit tuaj për ta ndihmuar atë të shkrihet. Hapni derën e ngrirësit dhe vendoseni ventilatorin në mënyrë që ajri të qarkullojë në frigorifer. Ajri në temperaturën e dhomës do të ndihmojë që akulli të shkrihet me një ritëm pak më të shpejtë.

Hapi 4. Pastrojeni dhe pastroni brenda frigoriferit

Ndërsa akulli në ngrirësin tuaj shkrihet, fshijeni atë duke përdorur lecka ose peshqir të vjetër. Peshqirët e plazhit mund të funksionojnë mirë për këtë – madhësia e tyre e madhe ju ndihmon të pastroni më shumë ujë. Pasi i gjithë akulli të jetë shkrirë dhe fshirë, mund të filloni të pastroni pjesën e brendshme të ngrirësit tuaj. Përzieni një lugë gjelle sodë buke me katër gota ujë të nxehtë, më pas përdorni një leckë për të fshirë raftet, muret e brendshme dhe derën e frigoriferit tuaj. Pas kësaj, përdorni një leckë të lagur për të tharë gjithçka.

Hapi 5: Kthejeni sërish dhe mbusheni

Pasi të keni shkrirë, pastruar dhe tharë ngrirësin tuaj, ndizni sërish energjinë dhe prisni që të arrijë temperaturën e duhur. Në varësi të temperaturës së ambientit dhe ngarkesës së ushqimit, kjo zakonisht zgjat disa orë, por mund të ndryshojë nga pajisja në pajisje. Pasi ngrirësi të jetë gati, mund ta nxirrni ushqimin nga ftohësi dhe ta vendosni sërish në pajisje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *