Elektroitalia

Mirëserdhe!

Si të lani një çantë shpine me lavatrice

Çantat e shpinës dhe çantat e librave mund të ndoten ose njollosen me kalimin e kohës, pavarësisht nëse janë të ngarkuara me mjete shkollore, pajisje për ecje ose funksionojnë si mbathjet tuaja të përditshme. Kur të vijë koha për një pastrim të thellë një ose dy herë në vit, do të dëshironi të dalloni njollat e pastra, të lani butësisht sipas udhëzimeve të etiketës së kujdesit dhe të thani siç duhet në ajër. Lexoni për udhëzime hap pas hapi se si të lani një çantë shpine me lavatrice.

Çantat e shpinës së shkollës dhe çanta librash të bëra nga najloni ose canvas zakonisht mund të lahen në një lavatrice, por sigurohuni që së pari të kontrolloni etiketën e kujdesit.

Çfarë do t’ju duhet:

  • Detergjent i butë (pa parfum dhe aditivë).
  • Sfungjer ose leckë larëse dhe furçë pastrimi me qime të buta
  • Këllëf jastëku ose qese lavanderie
  • Peshqirë të vjetër

Hapi 1: Zbrazni çantën e shpinës dhe pastroni papastërtitë e dukshme

Hapni çdo xhep dhe ndarje dhe hiqni të gjitha sendet, duke i lënë xhepat të hapur. Shkundni çantën e shpinës për të hequr papastërtitë ose thërrimet dhe pastroni papastërtitë dhe grumbullimet nga jashtë. Ju gjithashtu mund të përdorni një shtojcë vakum përgjatë shtresave të brendshme dhe të jashtme. Hiqni çdo kornizë metalike dhe rripa të ndashëm dhe rripa të ijeve.

Hapi 2: Lexoni etiketën e udhëzimeve të kujdesit

Etiketat e kujdesit zakonisht ndodhen brenda çantës së shpinës. Ndiqni udhëzimet për pastrim. Nëse nuk ka një etiketë, sigurohuni që ta provoni materialin e cantes në një vend më pak të dukshëm me rreth ¼ lugë çaji detergjent fillimisht për të shmangur zbehjen ose dëmtimin.

Hapi 3: Trajtoni njollat

Duke përdorur një lugë çaji detergjent të përzier me ujë të vakët dhe një furçë ose sfungjer me qime të buta, pastroni butësisht çdo njollë të dukshme.

Hapi 4: Lani në lavatrice me një cikël të butë

Prisni çdo fije të lirshme rreth zinxhirëve. Vendoseni çantën e shpinës brenda një këllëfi jastëku ose çantë rrobash për të parandaluar që rripat ose zinxhirët të ngatërrohen ose të kapen brenda rondele. Shtoni një sasi të vogël detergjenti të butë (mbushni në rreshtin e parë të kapakut të detergjentit) dhe bëni një cikël të butë.

Hapi 5: Tharja në ajër

Pasi të përfundojë cikli i larjes, përdorni një peshqir të vjetër për të hequr butësisht lagështinë e tepërt dhe varni çantën që të thahet në ajër. Asnjëherë mos vendosni një çantë shpine ose një çantë librash në tharëse, pasi nxehtësia mund të dëmtojë materialin e cantes dhe aksesorët si tërheqja e zinxhirit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *