Elektroitalia

Mirëserdhe!

Lavatricet e ngarkesës së përparme kundrejt ngarkesës së sipërme: cili lloj është më i mirë?

Ka disa faktorë që duhen marrë parasysh kur zgjidhni llojin e lavatrices që është më e mira për ju, duke përfshirë hapësirën, strukturën e shtëpisë dhe preferencat tuaja dhe zakonet e larjes së rrobave. Nëse përdorimi i ujit është i rëndësishëm për ju, një lavatrice me ngarkesë të përparme mund të jetë më e mira, por një lavatrice me ngarkesë të lartë mund të jetë më e përshtatshme për nevojat tuaja nëse preferoni kohë të ciklit potencialisht më të shkurtra.

Cilat janë ndryshimet midis lavatriceve me ngarkesë të përparme dhe ngarkesë të lartë?

Ndërsa mënyra e ngarkimit dhe shkarkimit të rrobave është ndryshimi kryesor midis lavatriceve me ngarkesë të përparme dhe ngarkesës së sipërme, modelet e ngarkesës së përparme në përgjithësi përdorin më pak ujë dhe kërkojnë pak më shumë kohë se lavatricet me ngarkesë të lartë për të përfunduar një cikël. Ata gjithashtu i rrokullisin rrobat për t’i pastruar në vend që të përdorin një shtytës ose nxitës për të lëvizur rrobat në një shportë larëse.

Cilat janë të mirat dhe të këqijat e lavatricet me ngarkesë të përparme kundrejt ngarkesës së sipërme?

Pro: Lavatricet me ngarkesë të përparme:

 • Përdorni më pak ujë për ngarkesë
 • Shpejtësitë më të larta të centrifugimit detyrojnë më shumë ujë të largohet nga rrobat për kohë më të shkurtra tharjeje
 • Mund të grumbullojë dhe të kursejë hapësirë
 • Lëvizja e rrotullimit është e butë në rroba

Pro: Lavatricet  me ngarkesë të lartë:

 • Kërkon më pak mirëmbajtje në përgjithësi
 • Zakonisht cikli më i shpejtë në modele të zgjedhura
 • Opsionet e larjes me ujë të thellë në disa modele

Kundër: Lavatricet me ngarkesë të përparme:

 • Mund të jetë e pakëndshme për të ngarkuar dhe shkarkuar pa një piedestal lavatriceje
 • Mund të zhvillojë probleme me mykun
 • Më e vështirë për të shtuar rroba në mes të ciklit
 • Në përgjithësi më e shtrenjtë

Kundër: Lavatriceve me ngarkesë të lartë:

 • Në përgjithësi përdor më shumë ujë dhe energji
 • Mund të jetë e vështirë për të arritur në fund të  lavatrice për ata me shtat më të shkurtër
 • Mund të shkaktojë më shumë konsumim në veshje
 • Jo i grumbullueshëm

Si i pastrojnë rrobat larëset me ngarkesë të përparme kundrejt ngarkesës së lartë?

Të dy lavatricet e ngarkesës së përparme dhe të sipërme punojnë duke përdorur një lëvizje rrotulluese. Lavatricet me ngarkesë të përparme rrëshqasin ngarkesat e rrobave për të krijuar fërkime që pastrojnë rrobat tuaja. Lavatricet me ngarkesë të lartë përdorin një shtytës ose trazues për të pastruar rrobat tuaja. Një nxitës, i cili është një bosht i gjatë në mes të koshit të larjes, rrotullohet përpara dhe mbrapa për të larë një ngarkesë, ndërsa një shtytës është një disk ose kon me profil të ulët që rrotullohet në mënyrë që rrobat të fërkohen me njëra-tjetrën.

Lavatricet me ngarkesë të përparme zakonisht përdorin më pak ujë për të pastruar rrobat dhe ofrojnë një veprim të butë larjeje në rrobat dhe janë më efikase në heqjen e njollave. Ata gjithashtu kanë shpejtësi më të shpejtë rrotullimi që nxjerrin më shumë ujë nga rrobat, kështu që koha e tharjes priret të jetë më e shkurtër. Në përgjithësi, lëvizja e një makine larëse me ngarkesë të përparme bën një punë më të mirë në pastrimin e rrobave.

A janë më të rehatshme për t’u përdorur lavatricet me ngarkim të përparmë apo me ngarkesë të lartë?

Si lavatricet me ngarkesë të përparme ashtu edhe ato me ngarkesë të lartë kanë përfitimet dhe të metat e tyre për sa i përket komoditetit gjatë ngarkimit dhe shkarkimit. Makinat larëse me ngarkesë të lartë zakonisht arrijnë lartësinë e belit, kështu që ato mund të ngarkohen më lehtë në varësi të lartësisë suaj. Makinat larëse me ngarkesë të përparme mund të kërkojnë pak përkulje për të ngarkuar dhe shkarkuar, por shtimi i piedestaleve mund ta ngrejë makinën larëse për ta bërë më të lehtë. Piedestalet larëse me një sirtar ruajtjeje mund t’ju ndihmojnë gjithashtu të qëndroni të organizuar.

A janë më efikase makinat larëse me ngarkesë të përparme apo me ngarkesë të lartë?

Lavatricet me ngarkesë të përparme janë përgjithësisht më efikase, pasi ato janë të dizajnuara për të përdorur më pak ujë edhe nëse kanë kohë ciklesh pak më të gjata. Lavatricet me ngarkesë të lartë përdorin më shumë ujë edhe nëse ciklet e tyre mund të jenë më të shpejta se ato të një lavatricee me ngarkesë të përparme.

Këshillë per larje:

Nëse keni një makinë larëse me ngarkesë të lartë dhe kërkoni të kurseni para dhe energji, larja e rrobave me ujë të ftohtë mund ta bëjë rondele me ngarkesë të lartë më efikase në energji.

A ka tharëse me ngarkesë të përparme dhe ngarkesë të lartë?

Ndërsa mund të shihni modele të caktuara të quajtura tharëse me ngarkesë të lartë, ato në fakt nuk ngarkohen nga lart. Ato janë krijuar për t’u kombinuar me një makinë larëse me ngarkesë të lartë për një estetikë të përshtatshme. Si tharëset e ngarkesës së sipërme ashtu edhe ato të përparme ngarkohen në pjesën e përparme dhe janë të disponueshme në një opsion me gaz ose elektrike. Shfletoni tharëset elektrike që përputhen me ngarkesën e lartë dhe tharëset e gazit me ngarkesë të lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *