Elektroitalia

Mirëserdhe!

Si të pastroni një lavastovilje për të reduktuar erërat dhe papastërtitë

Pastrimi i rregullt i pjesës së brendshme të lavastoviljes suaj është një mënyrë e thjeshtë për të ndihmuar në parandalimin e erës së keqe të pjatalarëses dhe grumbullimit të detergjentit, mineraleve dhe papastërtive që mund të bëjnë që lavastovilja juaj të mos pastrohet siç duhet. Pavarësisht nëse përdorni një tabletë për pastrimin e pjatalarëses ose e pastroni lavastoviljen tuaj me uthull dhe sodë buke, përsëritni hapat e mëposhtëm çdo 30 ditë për të mbajtur të pastër enëlarësen dhe enët e familjes suaj.

Si të pastroni lavastoviljen tuaj të ndotur me uthull dhe sodë buke?

Hiqni çdo enë përpara se të pastroni një lavastovilje enësh me uthull dhe më pas ndiqni këto hapa.

Hapi 1: Pastroni filtrin

Pastrojeni filtrin në fund të lavastoviljes nga çdo grimcë ushqimi ose mbeturina si qelqi, kokrra kokoshkash ose copa të vogla letre. Nëse është e aplikueshme, hiqni dhe pastroni filtrin për të pastruar çdo bllokim ose pengesa të tjera. Mbani në mend se disa filtra nuk mund të hiqen, kontrolloni udhëzuesin tuaj të përdorimit dhe kujdesit për udhëzime specifike.

Hapi 2: Shtoni uthull të bardhë

Hidhni 2 gota (500 mL) uthull të bardhë në një gotë matëse ose një enë tjetër të sigurt për enëlarëse dhe vendoseni drejt në raftin e poshtëm. Kryeni një cikël normal me opsionin e tharjes me nxehtësi të fikur për të pastruar pjesën e brendshme të pjatalarëses tuaj. Mos përdorni detergjent.

Hapi 3: Shtoni sodë buke

Pasi të përfundojë cikli me uthull, spërkatni 1 filxhan sodë buke në pjesën e poshtme të lavastoviljes dhe bëni një cikël uji të nxehtë. Kjo është gjithçka që duhet për një makinë larëse enësh të pastër dhe me erë të freskët!

Si të pastroni një lavastovilje të ndotur me pastrues pjatalarëse?

Nëse soda e bukës dhe uthulla nuk e bëjnë plotësisht punën, një pastrues që është bërë posaçërisht për pjatalarëse mund të bëjë punen

Hapi 1: Pastroni filtrin.

Pastrojeni filtrin në fund të lavastoviljes nga çdo grimcë ushqimi ose mbeturina si qelqi, kokrra kokoshkash ose copa të vogla letre. Nëse është e aplikueshme, hiqni dhe pastroni filtrin për të pastruar çdo bllokim ose pengesa të tjera. Mbani në mend se disa filtra nuk mund të hiqen kontrolloni udhëzuesin tuaj të përdorimit dhe kujdesit për udhëzime specifike.

Hapi 2: Vendosni një tabletë për pastrimin e lavastoviljes

Nëse jeni duke pastruar pa enët, vendosni 1 tabletë në tabaka e detergjentit. Mund të shtoni një tabletë të dytë në fund të pjatalarëses nëse ka shumë akumulim.

Hapi 3: Ekzokutoni ciklin e larjes

Pavarësisht nëse jeni duke larë me ose pa enët, kryeni një cikël normal larjeje.

Sa shpesh duhet të pastroni lavastoviljen tuaj?

Për ta mbajtur lavastoviljen të funksionojë në mënyrë efektive, ndiqni këtë plan të thjeshtë pastrimi. Nëse keni ujë të fortë, mund të dëshironi të bëni pastrime të thella më shpesh për të hequr grumbullimin e mineraleve.

Pas çdo ngarkese: 

Hiqni pjesët e mbetura të ushqimit ose mbeturinave në fund të lavastoviljes.

Mujore: 

Pastroni thellë duke përdorur metodën e sodës së bukës dhe uthullës ose përdorni një pastrues enëlarëse.

Sipas nevojës: 

Pastroni dhe lustroni pjesën e jashtme të lavastoviljes.

Pas larjes së artikujve të caktuar: 

Nëse lani sende jo enë enësh në lavastovilje, për të shmangur ndotjen e kryqëzuar, mund t’ju duhet të pastroni lavastoviljen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *