Elektroitalia

Mirëserdhe!

Një Udhëzim i Shpejtë Mbi Pjesët e një Furrë

Jeni kurioz për pjesët e ndryshme me gaz ose elektrike të furrës tuaj që ju ndihmojnë të gatuani, zieni dhe piqni? Ky udhëzues do t’ju ndihmojë të mësoni më shumë rreth raftit të furrës, elementit të zierjes, elementit të pjekjes dhe pjesëve të tjera të furrës, ku ndodhen dhe si funksionojnë. Më poshtë, do të gjeni gjithashtu përgjigje për disa pyetje të zakonshme në lidhje me pjesët e këmbimit dhe aksesorët për furrën. Sigurohuni që të kontrolloni manualin e pronarit tuaj për informacione specifike për modelin.

Cilat janë pjesët e një furre?

1. Element i zierjes

Elementi i zierjes zakonisht gjendet në pjesën e sipërme të zgavrës së furrës dhe siguron nxehtësi të drejtpërdrejtë në majë të ushqimit për zierje. Nëse elementi i zierjes së furrës tuaj nuk ndizet, ose nëse shihni ndonjë shenjë dëmtimi të dukshëm, atëherë mund t’ju duhet të telefononi një profesionist shërbimi. 

2. Raft furre

Rafti i furrës mban enët e gatimit dhe enët e pjekjes brenda furrës dhe mund të zhvendoset lart ose poshtë përpara gatimit. Një raft i thyer ose i pabarabartë i furrës mund të parandalojë gatimin e duhur të ushqimit.

3. Elementi i pjekjes

Elementi i pjekjes së furrës suaj është burimi kryesor i nxehtësisë për shumicën e funksioneve të furrës. E vendosur në fund të furrës, elementi i pjekjes përdoret gjithashtu shpesh për funksionin e vetëpastrimit në furrat vetëpastruese. Ashtu si elementët e zierjes, nëse elementi i pjekjes së furrës tuaj nuk ndizet, atëherë mund të dëshironi të telefononi një profesionist shërbimi.

4. Helika e konveksionit

Nëse modeli juaj ka konvekcion, ventilatori i tij me konvekcion qarkullon ajrin e ngrohtë rreth zgavrës së furrës për të ndihmuar në promovimin e njëtrajtshmërisë së gatimit. Ventilatori i konvekcionit zakonisht gjendet në murin e pasmë të furrave me konvekcion, të cilat janë të ndryshme nga furrat konvencionale. Nëse dyshoni se ventilatori juaj i konvekcionit nuk funksionon ose mund të mos funksionojë siç duhet, kontaktoni një profesionist shërbimi.

5. Teh i ventilatorit

Nëse modeli juaj i furrës ka konvekcion, tehu i ventilatorit është pjesë e ventilatorit me konvekcion të furrës tuaj dhe e ndihmon ventilatorin të krijojë fluks ajri në të gjithë furrën. Nëse tehu i ventilatorit të furrës suaj duket se nuk funksionon siç duhet ndërsa është në modalitetin e konvekcionit, duhet të konsultoheni me një profesionist shërbimi për diagnostikim dhe riparim të mëtejshëm.

6. Mbajtës me konvekcion

Nëse modeli juaj ka konvekcion, ndarja e konvekcionit të furrës suaj mbulon ventilatorin e konvekcionit, i vendosur zakonisht në murin e pasmë të zgavrës së furrës. Nëse dyshoni se ka një problem me mbulesën e konvekcionit të furrës tuaj, konsultohuni me një profesionist shërbimi.

7. Llamba dhe montimi

Llamba e dritës dhe montimi sigurojnë dritë brenda zgavrës së furrës tuaj dhe shpesh gjenden afër majës. Nëse drita e furrës suaj nuk ndizet, kontrolloni udhëzuesin e përdorimit dhe kujdesit të furrës për udhëzime të mëtejshme për modelin tuaj specifik.

8. Tepsi e fshehur e pjekjes

Nëse modeli juaj i furrës ka një tepsi të fshehur për pjekje, ai zakonisht ndodhet në fund të zgavrës së furrës. Tepsi i fshehur i pjekjes mbron elementin e pjekjes së furrës tuaj nga derdhjet dhe pikimet që ndodhin gjatë gatimit. Nëse shihni ndonjë gërvishtje, çarje ose dëmtime të tjera të dukshme në tabakën e fshehur të pjekjes, mund të dëshironi të kontaktoni një profesionist shërbimi.

9. Tubi i ventilimit

Furra juaj lëshon nxehtësi dhe lagështi përmes tubit të ventilimit, i cili zakonisht gjendet në krye të zgavrës së furrës. Nëse dyshoni se tubi i ventilimit të furrës tuaj ka probleme, konsultohuni me një profesionist shërbimi.

10. Ndezësi i furrës me gaz

Ndezësi i furrës me gaz, i cili nuk gjendet në furrat elektrike, ndez ndezësin e ngrohjes së furrës. Zakonisht ndodhet brenda furrës dhe afër tubit të djegies në pjesën e pasme. Konsultohuni me një profesionist shërbimi për problemet me ndezësin e furrës me gaz të furrës tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *