Elektroitalia

Mirëserdhe!

Si Ta Shkrini Shpejt Pulën Në Mikroval

Shkrirja e pulës në mikrovalë mund të jetë një mënyrë e përshtatshme për të marrë darkën në tryezë më shpejt, por shkrirja e mishit në mënyrë të sigurt kërkon vëmendje të kujdesshme ndaj një sërë praktikash më të mira. Përdorni këtë udhëzues për të mësuar se si të shkrini pulën në mikrovalë në 5 hapa, si dhe si ta trajtoni pulën pasi të jetë shkrirë.

Sa kohë duhet për të shkrirë pulën?

Koha që duhet për shkrirjen e pulës ndryshon nga pesha e pulës, si dhe nëse ajo është shkrirë në frigorifer, mikrovalë ose duke përdorur metoda me ujë të ftohtë. Shkrirja e pulës në mikrovalë zakonisht zgjat rreth 8-10 minuta për kilogram, por sigurohuni që ta kontrolloni mishin çdo disa minuta për t’u siguruar që të hiqet sapo të jetë shkrirë plotësisht.

Udhëzues hap pas hapi për shkrirjen e pulës në mikrovalë

Shkrirja e pulës në mikrovalë është një proces i thjeshtë që kërkon një mbikëqyrje. Shikoni procesin me pesë hapa më poshtë për të mësuar se çfarë të përdorni kur shkrini pulën, kur ta kontrolloni dhe si ta rregulloni për shkrirje më të barabartë.

Hapi 1: Hiqeni pulën nga paketimi

Pula nuk duhet të shkrihet në paketimin e saj origjinal, por sigurohuni që të vini re peshën e pulës ose të përdorni një peshore ushqimore përpara se të hidhni paketimin, në mënyrë që të mund të vendosni me saktësi cilësimet e shkrirjes.

Hapi 2: Vendoseni në një enë të sigurt për mikrovalë

Kontejnerët e sigurt për mikrovalë, si pjatat prej qelqi ose qeramike, ose kontejnerët e ruajtjes plastike, janë zgjedhje të mira për shkrirjen e mishit. Ju mund të jeni në gjendje të shkrini pulën në disa lloje çantash me zinxhir, thjesht sigurohuni që së pari të kontrolloni informacionin e prodhuesit për të përcaktuar sigurinë e përdorimit të mikrovalës.

Hapi 3: Zgjidhni cilësimet e shkrirjes

Shumë mikrovalë përfshijnë një cilësim të shkrirjes që do t’ju shtyjë të futni llojin e ushqimit (pulë ose mish) dhe peshën e pulës, më pas të filloni automatikisht ciklin e shkrirjes. Nëse mikrovala juaj nuk ka një paravendosje për shkrirjen, zakonisht është më mirë të shkrini me një nivel fuqie 20-30 përqind për 8-10 minuta për kilogram pule. Kohët specifike të shkrirjes mund të ndryshojnë sipas fuqisë së mikrovalës, prandaj sigurohuni që të konsultoni manualin e pronarit për më shumë informacion rreth shkrirjes.

Hapi 4: Kthejeni dhe rrotulloni pulën

Ndaloni mikrovalën çdo disa minuta për ta kthyer mishin për rezultate më të njëtrajtshme. Nëse pjata juaj e mikrovalës është e fikur, merrni parasysh rrotullimin e pjatës për të nxitur shkrirjen.

Hapi 5: Gatuani pulën menjëherë

Mishi që shkrihet në mikrovalë mund të mos e bëjë këtë gjithmonë në mënyrë të barabartë dhe mund të fillojë të ngrohet mjaftueshëm për të shkaktuar rritjen e baktereve. Gjithmonë hiqeni mishin nga mikrovala dhe filloni ta gatuani menjëherë për të shmangur zhvillimin e baktereve.

Sa kohë duhet për të shkrirë 2 kg pulë në mikrovalë?

Shkrirja e pulës në mikrovalë kërkon afërsisht 8-10 minuta për kile, kështu që mund të prisni që 2 kilogramë pule të shkrihen plotësisht nga 16-20 minuta. Mikrovala juaj mund t’ju kërkojë të zgjidhni një cilësim të shkrirjes së shpendëve dhe të vendosni peshën, më pas të vendosni automatikisht kohën e shkrirjes për ju. Nëse jo, mund të shkrini manualisht 2 kg mish pule duke vendosur mikrovalën në fuqinë 30 përqind dhe duke futur 16–20 minuta në kohëmatës.

A mund të shkrini një pulë të tërë në mikrovalë?

Shkrirja e një pule të tërë në mikrovalë është e mundur, por nuk rekomandohet. USDA paralajmëron se shkrirja e copave të mëdha të mishit në mikrovalë mund të çojë në ngrohjen e jashtme më shpejt se mesi dhe mund të shkaktojë që disa zona të fillojnë të gatuhen ose të ngrohen mjaftueshëm për të zhvilluar baktere të dëmshme.

Ju mund dhe duhet të gatuani plotësisht pulën e shkrirë në mënyrë të pabarabartë menjëherë pas shkrirjes. Ndërsa kjo do të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit nga rritja e baktereve, pula ka të ngjarë të piqet shumë në disa zona dhe të marrë një strukturë të fortë ose gome si rezultat.

A mund ta rifreskoni pulën e shkrirë?

Nëse mund ta rifreskoni apo jo në mënyrë të sigurt pulën e shkrirë varet nga metoda juaj e shkrirjes. Sipas USDA, pula e shkrirë në frigorifer, për shembull, mund të ngrihet përsëri brenda një ose dy ditësh pas shkrirjes, por mund të pësojë një humbje të cilësisë. Pula e shkrirë në mikrovalë duhet të rifreskohet vetëm pasi të jetë gatuar plotësisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *